SIK Håndbold har oplevet en stigning i medlemstallene over de seneste år og har brug for en hal mere, så der kan tilbydes optimal træning til alle klubbens medlemmer.

Der er så mange aktive medlemmer i SIK Håndbold, at klubben – der så gerne vil finde en plads til alle – har det svært med de fysiske rammer.

Man kunne kalde det et luksusproblem.

Kilde: Viborg Folkeblad

SIK håndbold har hele 10 ungdomshold og intet mindre end ni seniorhold, der deles om pladsen i Liseborg Hallen.

– Det er, så vidt jeg ved, det største antal seniorhold i en håndboldklub i Midtjylland, konstaterer formand Fritz Brøndum, der ikke bare er stolt over hvert eneste hold – han er stolt over hvert eneste medlem.

– Både på ungdomsholdene og seniorsiden har vi den tankegang, at hvis du vil spille håndbold, så er det det, du skal. Så må vi finde et hold, der passer til dig. I de fleste rækker har vi to hold, så der er plads til både dem, der er dygtigst til at spille og dem, der er knap så dygtige, så ingen betaler deres kontingent for at sidde på bænken hele tiden. De skal have kampe begge to.

Og derfor er pladsen også blevet trang i den enlige hal, der skal rumme så mange spillere.

– Vores største udfordring lige nu er faktisk, at vi i den grad trænger til at få bygget hal nummer to. Vi arbejder helt vildt på at få det til at lykkes, for vi skal jo have hallen, mens der er spillere til det. Det kan ikke nytte noget, at vi laver en hal om tre år, hvor det måske er for sent og folk har fundet et andet sted at spille, fortæller Frits Brøndum, inden han beskriver udfordringerne:

– Nogle gange har vi 30 spillere på en halv bane. Så er det svært. Vi kræver fuldt kontingent af folk, og så nytter det ikke noget, at man kun kan få en halv banehalvdel uden muligheden for at træne kamp, siger Frits Brøndum, som også fortæller, at SIK låner Finderuphøj Hallen og hallen i Hald Ege – men slår samtidig fast, at det ikke er optimalt, når det bugner med håndboldspillere lige præcis i ens eget lokalområde.
LÆS OGSÅ:
Et årti som træner skaber sammenhold
Flere forklaringer på succesen

Men hvorfor er det så lige, at SIK Håndbold har så stor medlemssucces – de skrabede forhold til trods?

Frits Brøndum har flere forklaringer.

– Vi kan godt mærke, at der er kommet mange tilflyttere til i det nye Liseborg-område. Der er nok størst tilgang til fodboldholdet, men dem der spiller fodbold, kommer også ofte ind og spiller håndbold om vinteren, siger Frits Brøndum, og kommer samtidig ind på, at det gode samarbejde med fodboldklubben smitter af på antallet af håndboldspillere.

– Fodbolden stopper faktisk lidt før end tidligere, så der er plads til håndbolden, og vi arbejder også rigtig fint sammen med fodboldafdelingen.

Og så peger formanden også på, at klubben har et velfungerende udvalg, trænere og ledere.

– Vi har et fantastisk ungdomsudvalg, som har løftet opgaven i tre-fire år, og det kører bare helt perfekt. Vi har også gode trænere og ledere, der er gode til at formidle det budskab, vi gerne vil ud med. Som andre klubber har vi naturligvis også udfordringer med at finde frivillige, men hvis man har nogle gode hold og gode forældre, så er det nemmere at lokke en træner og måske fire hjælpere til et hold, fortæller Frits Brøndum.

Previous reading
God omtale driver SIK Cup
Next reading
SIK Håndbold er tæt på at vokse ud af egne rammer