Fællesskab. Det sociale samvær er i højsædet, når hold fra 2. division og ned til serie 4 varmer op til sæsonstart ved den årlige SIK Cup, som blev afviklet for 32. gang i denne weekend.
SIK Cup er delt op i fem rækker med hver sit niveau, men lørdag aften er alle på samme niveau til den store fest i Finderuphøjhallen, hvor der bliver festet igennem til langt ud på natten.
Kilde: Viborg Stifts Folkeblad
»Det er altid en vildt god fest, som de holder lørdag aften,« fortæller Bjarne Bilenberg og Jakob Mose, der er trofaste deltagere fra IK 1919 fra Aalborg. Den nordjyske klub havde tre herrehold og tre damehold tilmeldt SIK Cup i år, og aalborgenserne tager håndbolden seriøst om lørdagen inden alkoholen tager over lørdag aften.
»Til midnat (fredag aften, red.) var alle mand i seng og lå og sov. Så det er seriøst lørdag, hvor vi giver den gas, og lørdag aften giver vi den også gas, og søndag må vi se, hvad vi kan få ud af det. Der plejer vi at tage soveposerne med ud i hallen, og så går vi direkte fra soveposerne og ud på banen,« siger Bjarne Bilenberg og Jakob Mose, der sætter pris på det sociale aspekt ved SIK Cup, som festen lørdag aften i høj grad bidrager positivt til.
»Det er delt op i langborde ude i Finderuphøjhallen, hvor vores seks hold optager et helt bord, så det er skide skægt. Vi holder vores egen fest og danser på bordene,« fortæller Bjarne Bilenberg og Jakob Mose, der samtidig roser planlægningen og logistikken omkring stævnet.
»Der er styr på det hernede, og vi får nogle gode kampe,« siger Jakob Mose og bliver suppleret af Bjarne Bilenberg:
»Det er godt planlagt, og der er ikke rigtig så mange afbud. Og der er altid de kampe, som man har brug for«.
Ingen markedsføring
I SIK ved de godt, hvordan man arrangerer et godt håndboldstævne, men de forstår også at holde et brag af en fest. Selvom det er et sportsstævne, kan stævneleder Jens Lauritsen godt nikke genkendende til de rosende om den store fest lørdag aften, som er med til at holdene kommer igen år efter år. Hos SIK bruger man ellers ikke ressourcer på markedsføring, så stævnet holder sig udelukkende kørende på mund til mund markedsføring.
»Vi gør ikke noget specielt – ikke andet, end vi har en god omtale. Vi havde udsolgt af pladser fire dage før sidste tilmeldingsfrist. Mange siger jo, at det er vores aftenfest, der er helt i top, og det er jo ligeså meget det sociale, som man kommer for til sådan et opstartsstævne her, som det er håndbolden,« fortæller Jens Lauritsen, der i år havde fundet plads til 94 hold, hvor der for første gang var et udenlandsk hold med, da en tidligere deltager havde taget sit nye norske hold med til SIK Cup.
Økonomisk gevinst
SIK’s seniorspillere deltager selv ved stævnet, men lørdag aften agerer de hjælpere til festen. Til gengæld får de også en bid af den økonomiske gevinst, der er ved at afholde SIK Cup.
»Det er klubbens største indtægtskilde efter kontingentet, og hvis vi ikke havde stævnet, så blev det bare endnu dyrere at spille håndbold i SIK. Så det kommer alle til gode,« siger Jens Lauritsen, der oplyser at klubben tjener omkring et sekscifret beløb på stævnet.
»Det er meget forskelligt fra år til år på grund af, at nogle år er der mange damehold med, og de drikker måske ikke så meget lørdag aften, eller også er der mange herrehold, som drikker meget i stedet for. Så det er lidt svært at sige, men det her sekscifrede beløb plejer vi lige at kunne snige os op på. Men det skal også derop, hvis det skal kunne svare sig for at have alt det arbejde, der hører med,« siger Jens Lauritsen, der har brugt to uger af sin sommerferie på at planlægge stævnet. Trods 32 år på bagen håber Jens Lauritsen, at stævnet kan overleve mange år endnu.
»Det skal da gerne fortsætte mange år endnu, ellers skal vi have fundet en anden indtægtskilde til klubben. Men vi er nok nogen, der efterhånden er begyndt at mene, at vi har gjort vores pligt,« siger Jens Lauritsen, der har været med i alle 32 år.