Over 100 børnehavebørn har i løbet af onsdagen været forbi Hånboldkaravanen i Liseborghallen, hvor børnene har fået et indblik i håndboldens og foreningslivets verden.

Viborg: 66 par bare børnefødder tromler hen over halgulvet, mens der bliver skreget og skrålet. Børnene stopper op, svinger med armene og hopper på stedet. Så sætter de sig ned og slår kolbøtter hen ad gulvet. De små energibundter er ved at være opvarmet til den næste times træning med Håndboldkaravanen.

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad

Fire børnehaver er i dag på besøg i Liseborghallen, hvor de sammen med SIK Håndbold og håndboldforbundets Håndboldkaravane skal introducere børnene for håndboldens verden.

– Det her skal være startskuddet til børnenes idrætsliv. Jeg synes, det er vigtigt, at idræt, i det her tilfælde håndbold, indgår som en del af børns opdragelse, og at de et par gange om ugen går til en idræt, siger Simon Olsen, der er ungdomskonsulent i SIK Håndbold og initiativtager til dagens projekt.

– Vi har valgt at samarbejde med håndboldkaravanen, fordi SIK ønsker at skabe et samarbejde med vores børnehaver og skoler. Vi vil som forening gerne præge børnene i den rigtige retning, og så håber vi da, det er håndbolden, de vælger.
Glæden ved spillet

Med tungespidsen stikkende ud mellem læberne og et koncentreret blik kaster fem-årige Phillip fra Børnehuset Møgelkær bolden mod de opstillede kegler. Han rammer til sin store overraskelse, så keglen flyver ned af bænkene.

– Nu scorede jeg lige igen. Det er altså rigtig sjovt at spille håndbold, siger Phillip, mens han kigger på sin ven Fredes kast, der lige præcis snitter keglerne.

– Vi har prøvet det før til trille-trolde bold, det er derfor, vi rammer så meget, slår fem-årige Frede fast, mens Philip nikker.

Der bliver smilet og grinet ved de forskellige øvelser i hallen, og netop glæden ved spillet er et af de vigtigste fokuspunkter i Håndboldkaravanen.

– Vi oplever nogle rigtig glade børn, og på tværs af børnehaverne har de meget glæde af det her. Alle har taget rigtig godt imod det, været positive og syntes, det har givet god mening, det vi laver, siger Simon Olsen.
Gode idéer til aktiviteter

En af de deltagende børnehaver er Børnehuset Tumlelunden, hvor omkring 50 børn onsdag formiddag gav den gas på banen.

– Børnene synes, det er helt vildt sjovt, og de er meget engagerede. Socialt får de en rigtig god oplevelse, samtidig med at de bliver udfordret motorisk. De synes, det er sjovt at bevæge sig, og det er dét, vi gerne vil have med herfra. Og det er specielt godt, at vi som ansatte får ideer til, hvordan vi også kan bruge hallen, siger pædagog og tidligere professionel håndboldspiller Louise Bager Due.

Børnehaveleder Birgitte Bang var heller ikke i tvivl, da hun blev spurgt, om Tumlelunden ville være med i Håndboldkaravanen.

– Vi synes, det er vigtigt at støtte op om de muligheder, der er for at knytte bånd mellem foreningslivet og institutionslivet. Sidste gang, vi var med, var projektet med til, at vi opkvalificerede vores idrætsskab, fordi vi fik gode ideer til at udbygge vores bevægelseshverdag, siger Birgitte Bang, der meget gerne ser, at Håndboldkaravanen bliver en fast tradition.

Projektet startede i august måned og fortsætter indtil april, og til den tid forventes mellem 500 og 1000 børn fra skoler og børnehaver at have deltaget i Håndboldkaravanen.

Previous reading
SIK Håndbold COVID-19 retningslinjer
Next reading
God omtale driver SIK Cup